Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis od 29.04.2024 roku do 02.05.2024 roku.

Jadłospis od 22.04.2024 roku do 26.04.2024 roku.

 

 


Jadłospis może ulegać zmianie.
Aktualny jadłospis wywieszony jest także na tablicy w szatni przedszkolnej.

Jadłospis opracowany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku.


Alergeny występujące w posiłkach:
Alergen i numer alergenuProdukty, w których występuje alergen
Gluten (1)Pieczywo mieszane, płatki owsiane, musli, bułka tarta, kasza manna, kaszka kukurydziana, kasza jęczmienna, otręby, produkty pełnoziarniste, makarony, mieszanki zbóż, kawa zbożowa, napoje na bazie kakao, produkty przygotowane na ich bazie
Skorupiaki i produkty pochodne (2)Produkty przygotowane na ich bazie
Jaja i produkty pochodne (3)Makarony, naleśniki, ciasta, produkty przygotowane na ich bazie
Ryby i produkty pochodne (4)Ryby i produkty przygotowane na ich bazie
Orzeszki ziemne (5)Orzechy arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie
Soja i produkty pochodne (6)Przyprawy, wyroby wędliniarskie, produkty przygotowane na ich bazie
Mleko i produkty pochodne (7)Masło, ser, jogurt, śmietana, maślanka, zsiadłe mleko, kefir, ser twarogowy, produkty przygotowane na ich bazie
Orzechy (8)Migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

Seler i produkty pochodne (9)
Produkty przygotowane na ich bazie
Gorczyca i produkty pochodne (10)Produkty przygotowane na ich bazie
Nasiona sezamu i produkty pochodne (11)Mieszanka płatków śniadaniowych, chleb, olej, produkty przygotowane na ich bazie
Dwutlenek siarki (12)Owoce suszone, musli
Łubin (13)Produkty przygotowane na ich bazie
Mięczaki (14)Produkty przygotowane na ich bazie

Do przygotowywania posiłków używamy przypraw: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Przyprawy te mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy zgodnie z informacjami na opakowaniu.