KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

   Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności ze szczególnym uwzględnieniem  alergenów w nich występujących lub mogących występować, w jadłospisach zamieszczamy oznaczenia poszczególnych alergenów.
Opis alergenów występujących w posiłkach: 
1.Zboża zawierające gluten

Pieczywo mieszane, płatki owsiane, musli, bułka tarta , kasza manna , kaszka kukurydziana , kasza jęczmienna, otręby , produkty pełnoziarniste, makarony,  mieszanki zbóż, kawa zbożowa, napoje na bazie kakao, produkty przygotowane na ich bazie

2.Skorupiaki i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

3.Jaja i produkty pochodneMakarony, naleśniki, ciasta, produkty przygotowane na ich bazie
4.

Ryby i produkty pochodne

Ryby i produkty przygotowane na ich bazie
5.Orzeszki ziemneOrzechy arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie
6.Soja i produkty pochodne

przyprawy , wyroby wędliniarskie,  produkty przygotowane na ich bazie

7.Mleko i produkty pochodne

masło, ser, jogurt, śmietana , maślanka , zsiadłe mleko , kefir , ser twarogowy , produkty przygotowane na ich bazie

8.

Orzechy

migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

9.

Seler i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

10.

Gorczyca i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

11.

Nasiona sezamu i produkty pochodne

mieszanka płatków śniadaniowych, chleb , olej, produkty przygotowane na ich bazie

12.

Dwutlenek siarki 

Owoce suszone , musli

13.

Łubin

produkty przygotowane na ich bazie

14.

Mięczaki 

produkty przygotowane na ich bazie

   Do przygotowywania posiłków używamy przypraw: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. 
Przyprawy te mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy zgodnie z informacjami na opakowaniu.

Jadłospis na cały tydzień.

23.11.-27.11.2020.pdf
16.11.-20.11.2020.pdf
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jadłospis może ulegać zmianie.